Білл Гейтс: 11 правил успіху для молоді

розміщено в: Publications, Публікації | 0

Білл Гейтс, виступаючи перед старшокласниками, назвав 11 правил, про які підлітки, на його думку, ніколи не дізналися б у стінах школи:

 

1 Життя несправедливе — звикни до цього факту.

2 Світу наплювати на твоє самовідчуття та самоповагу. Світ чекає від тебе яких-небудь досягнень, перш ніж взяти до уваги твоє почуття власної гідності.

3 Дуже малоймовірно, що тобі почнуть платити 40 тисяч на рік відразу після закінчення школи. Ти не станеш віце-президентом компанії з лімузином і особистим шофером, поки ти не заслужиш цього.

4 Якщо ти думаєш, що твій учитель строгий і вимогливий, — почекай знайомства зі своїм босом. На відміну від учителя, кар’єра боса залежить від того, як ти справляєшся зі своїми завданнями.

5 Обсмажувати бургери в Макдональдсі — не нижче твоєї гідності. Твої прадіди назвали б будь-яку роботу — навіть таку —«хорошим шансом».

6 Не квапся звинувачувати в кожній своїй невдачі своїх батьків. Не ний і не носися зі своїми невдачами, вчися на них.

7 До твого народження твої батьки не були такими нудними й нецікавими людьми, якими вони здаються тобі зараз. Вони стали такими, заробляючи на твоє безтурботне дитинство, перучи твій одяг і слухаючи твоє безкінечне базікання про те, який ти класний. Тому, перш ніж вирушати рятувати ліси Амазонки від знищення жадібним поколінням твоїх батьків, спробуй спершу навести лад у своїй кімнаті.

8 Твоя школа відмінила поділ на переможців і лузерів, життя — ні. У деяких школах припинили ставити погані оцінки й дозволили скільки завгодно разів здавати тест. Це не має нічого спільно з тим, що відбувається в реальному житті.

9 Життя не розділене на семестри, літніх канікул у ньому немає, й дуже мало працедавців зацікавлені в тому, щоб допомогти тобі знайти своє «я». Тобі доведеться робити це у твій особистий час.

10 Не плутай реальне життя з тим, що показують по телевізору. У житті людям доводиться багато часу проводити не в кав’ярні, а на робочому місці.

11 Підтримуй хороші стосунки з «очкариками-ботаніками». Скоріше за все, один із них коли-небудь стане твоїм начальником.

 

Залишити відповідь