Виставка графічних робіт “Княгиня Ольга”

розміщено в: Публікації | 0

Виставку графічних робіт “Княгиня Ольга” в культурно-просвітницькому центрі м.Ковеля представило творче об’єднання «Мисткині». Кожна учасниця проекту, вибравши певний період життя княгині, змалювала його, дотримуючись єдиної стилістики.

В експозицію входить 21 банер. У легкій та простій формі вони розповідають історію життя мудрої правительки Русі, рівноапостольної княгині Ольги. Роботи чорно-білі із вкрапленням червоного кольору. Графічні малюнки, доповнені текстом, який написала українська письменниця Марія Морозенко. Ця колекція є продовженням грандіозного проекту «Мальована стрічка», започаткованого минулого року такою ж серією картин про Анну Ярославну.

У Ковель виставку привезла одна з співавторок, регіональна кураторка, викладачка Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського Тетяна Токарева-Асмолкова. На презентації вона розповіла багато цікавого про сам проект та особливості створення серій графічних коміксів.

Презентацію відвідало чимало гостей, серед яких вчителька історії Тамара Хавіна. Вона теж говорила про княгиню Ольгу та її мудре правління державою.

Член Національної спілки художників України Віктор Бурчак висловив своє захоплення від проекту та подякував авторкам за їх єдність і співпрацю в одній справі.

Підтримати Тетяну Токареву-Асмолкову приїхала Орися Вознюк – науковий співробітник Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир». Вона також виступила перед публікою з цікавою та маловідомою інформацією про київську княгиню Ольгу.

Виставка триватиме до 14 червня. Далі вона помандрує у Нововолинськ, а згодом у Києво-Печерську лавру.

Важливо зауважив відомий ковельський художник В.Бурчак,що така робота є дуже актуальною і потрібною в теперішній час.
Голова БФ Івана Омелянюка Г.Голубович відмітила ,що проект культурно-освітній для поширення знань про давню історію України,відчувається велика праця і прагнення авторів показати історичну велич України.

Залишити відповідь