Передплата на “НЕЗБОРИМУ НАЦІЮ”

На 2016 рік коштом фонду було передплачено близько 700 примірників часопису «Незборима нація» бібліотекам України, патріотам  та просто небайдужим українцям.

Ми живемо в особливий час, коли знову йде велика боротьба  українського народу за  своє визволення. Історія має властивість повторюватися. Адже майже 100 років тому Україна здобула державність і  за короткий час її втратила.  Протягом існування радянської імперії наш народ пережив жахливі тортури:колгоспне рабство, політичні репресії, голодомори, примусове переміщення населення, нівелювання культурної ідентичності,  які знищили мільйони наших співвітчизників. І ще один страхітливий експеримент вчинила над нашим народом імперія – вона забрала у нас пам’ять. Планомірно та жорстоко убивала її разом з людьми: письменниками, священиками, вченими, січовими стрільцями, вояками УПА ,- з кожним, хто намагався нагадати, хто ми, чиї діти і хто наші батьки?

Минуло з того часу кілька десятиліть і виросли покоління, які не хвилювало рідне слово, рідна пісня та історія роду з діда-прадіда. Ці покоління забули страшні злочини московської орди і повірили у оповідки про  «старшого брата». Збулося пророцтво Тарасове про те, як «Україну злії люди присплять лукаві, і в сні її, окраденую, збудять».

Чому сьогодні, маючи незалежну Україну, мусимо вести боротьбу, тепер уже зі зброєю в руках, за право бути українцями на своїй землі? Чому історія, зробивши коло, знову повертається?

На щастя,є покликані Богом люди, які повертають нам нашу національну пам’ять. Серед них – Роман Коваль, автор понад 30 книг, які відкривають правду про події столітньої давнини. Тепер  відкривається історія України ,яку так старанно на догоду партії перекручували радянські історики. Велику справу  робить часопис «Незборима нація», який уже майже 25 років видає п.Роман Коваль. Це газета про долі Українських січових стрільців, вояків ОУН, УПА, Армії УНР, а також про кобзарів, українських письменників, героїв АТО .

Про це в грудневому номері газети написала Іляна Гайдук : «Незборима нація – лабораторія вивчення історії української революції 1917-1920-х рр. і війни нинішньої».

 

Залишити відповідь