ТВОРЧА ЗУСТРІЧ І ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ

розміщено в: Publications, Без категорії, Публікації | 0

Благодійний фонд Івана Омелянюка “Майбутня Волинь-Україна” зустрів і привітав творчу і обдаровану поетесу і журналістку з Києва п.Ніну Омріяну-Бай.Саме вона в поемі “Ода про братів Іванів” поетичним словом переповіла родинну драму Омелянюків,в яких більшовиками закатовано і розстріляно 23 червня 1941 року Івана Омелянюка -старшого лише за одну провину-любов до України.Особливо щемно лунала ода в день відкриття монументу пам”яті Івану Омелянюку-старшому в рідному селі Підсинівка 3 жовтня 2015р. На монументі напис “Україно! Ти вічна в його жертві,а він вічний в Тобі!” Там вперше через 73 роки брати Івани зустрілися:один дивився з монументу,а інший-молодший-схилив голову у шані до брата,в пам”ять якому побудував не лише монумент в рідному селі,а також Стелу з скорботними Ангелами в центрі м.Ковеля та на місці захоронення останків трагічного розстрілу в”язнів Ковельської в”язниці з пам”ятною дошкою імен всіх закатованих,які вдалося встановити.
Ковель також щиро вітав свою землячку з Києва п.Ніну Омріяну-Бай.Вона член Національної Спілки журналістів України з 1995 року, Кавалер Ордена Святої Варвари Великомучениці, володарка Ордену «Патріот України» та німецького Ордену за заслуги у міжнародній співпраці «Єдність у різноманітті». Є членкинею Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги, а також — Жіночого клубу «Волинянка».

Творчий вечір “Душа моєї рідної Волині”-це свято поезії любові і добра.Свій доробок авторка щедро дарувала волинянам.Лунали пісні на слова п.Ніни у виконанні Заслужених артистів України п.Алли Опейди та Вячеслава Судими – відомого дуету “Душа Волині”,місцевих аматорів сцени.Численні гості з України,член СПУ п.Ніна Горик, також члени родини Бай з усіх куточків Волині ,друзі та поважне подружжя Млош з Берліна(п.Людмила Млош-голова спілки українців в Німеччині) щирими оплесками вітали автора і виконавців.
По закінченню дійства квіти шани було покладено до місця пам”яті загиблих у російсько-українській війні,Стели пам”яті жертв більшовицького терору та до пам”ятника Лесі Українки

Залишити відповідь